Reisnieuws

Levenslang gratis vliegen

Gepubliceerd: 29 okt 2009 0
Het zal je maar overkomen als zwangere vrouw: bevallen van je spruit in een vliegtuig. Maar voor een vrouw op een vlucht van Air Asia liep het heel voordelig af. Zowel moeder als vliegtuigbaby mogen van de luchtvaartmaatschappij levenslang gratis vliegen.
Afgelopen week bleek een vliegtuigbevalling helemaal niet zo naar te zijn. Moeder kreeg na haar bevalling namelijk te horen dat zij en haar pasgeboren kindje hun leven lang gratis mogen reizen met Air Asia.

Bevalling in de lucht

Vrouwen bevallen wel vaker in een vliegtuig. Maar door gratis vluchten uit te delen, wist Air Asia er letterlijk wereldnieuws van te maken. De 31-jarige passagier Liew Siaw Hsia schonk afgelopen week tijdens een vlucht van Penang naar Kuching het leven aan een zoon.

Uitwijken

Tijdens de binnenlandse vlucht stelde Liew Siaw Hsia het cabinepersoneel op de hoogte van haar naderende bevalling. Hierop besloten de piloten uit te wijken naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Ongeduldige baby

Maar de baby was ongeduldig en kwam al ter wereld voordat de landingsbaan in zicht was. Met behulp van een arts die aan boord was, zag het jongetje, maar liefst elf weken te vroeg, zonder gevaar het levenslicht.

Cadeau

Zowel moeder en baby zijn naar het ziekenhuis vervoerd in Kuala Lumpur en maken het goed. Moses Devanayagam van Air Asia bezocht Liew Siaw Hsia en haar zoon in het ziekenhuis. 'Om dit gedenkwaardige moment te vieren, hebben we besloten dat zowel moeder als kind hun leven lang gratis mogen reizen met onze maatschappij', aldus Devanayagam.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...