Reisnieuws

Sydney verkozen tot beste stad

Gepubliceerd: 20 okt 2009 0
Sydney is voor het achtste jaar op een rij verkozen tot de beste stad ter wereld.
De havenstad aan de oostkust van Australië liet San Francisco, Parijs, Rome en Melbourne achter zich in de jaarlijkse poll van het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler.

Criteria

Meer dan 25.000 lezers van het Amerikaanse magazine brachten hun stem uit. Hierbij werd gelet op criteria als sfeer, vriendelijkheid, cultuur en bezienswaardigheden, restaurants en winkelen. San Franciso kwam als beste stad van de Verenigde Staten uit de bus, Vancouver werd verkozen tot beste stad van Canada. In Europa stond Florence aan kop, in Afrika was dat Kaapstad. Tot slot werd Ubud, dat ook het hoogste scoorde in de categorie 'vriendelijkheid', als beste stad in Azië beoordeeld.

Relaxte levensstijl

Volgens Minister van Toerisme van New South Wales Jodi Mckay genieten bezoekers van Sydney van de relaxte levensstijl, de beroemde bezienswaardigheden en de schoonheid van de stad. 'Deze prijs is een fantastische eer voor het toerisme en de gastvrijheidssector. Tevens bevestigt het wat veel inwoners al weten, namelijk dat Sydney de beste stad ter wereld is', aldus de minister. Het afgelopen jaar ontving de grootste stad van Australië bijna 2,6 miljoen internationale bezoekers.


Amsterdam

Onze eigen hoofdstad eindigde op de tiende plek van de ranglijst.


Foto door: Paskalkw.reisreporter.nlVolg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...