Reisnieuws

TV: World's toughest towns

Gepubliceerd: 19 okt 2009 0
Toeristische steden lijken op het oog vaak veilig, maar wat schuilt er op de plekken waar de meeste mensen niet komen? Discovery Channel zocht het uit.
Door: Luc Bierman
In MacIntyre’s Toughest Towns gaat de onderzoeksjournalist Donal MacIntyre opzoek naar de duistere kant van tien wereldsteden.

Wereldsteden

Parijs, Washington D.C. en Mexico-stad zijn steden met een rijke historie aan cultuur en architectuur. Steden die juist om die reden ook veel toeristen trekken. Toch hebben ze ook een keerzijde. MacIntyre duikt in de diepere lagen van de stad en onthult wat achter het pracht en praal eigenlijk schuilgaat.

Achterstandswijken

De achterstandswijken van vele wereldsteden puilen uit van geweld, drugshandel, ontvoering, prostitie en georganiseerde maffia: van de straatbendes in Miami tot de huurmoordenaars in Mexico-stad en van de rassenrellen in Parijs tot de overheersing van de Camorra in Napels.

Criminaliteit van dichtbij

MacIntyre’s Toughest Towns laat de criminaliteit van dichtbij zien. Zo ervaar je als kijker met eigen ogen wat de politie meemaakt op patrouille door de stad, die misschien wel ooit op jouw favoriete citytriplijstje stond. De vraag rest of je na het zien van dit programma nog steeds je reisgids gelooft...


De eerste aflevering is aanstaande donderdag 22 oktober om 22.00 te zien op Discovery Channel.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...