Reisnieuws

'Ronddartelen' in Oman

Gepubliceerd: 17 okt 2009 0
Presentatrice Cilly Dartell neemt voor het onderdeel 'Museumgasten' van AVRO KunstUur een kijkje in het west-Aziatische land Oman.
Aanleiding hiervoor is de tentoonstelling over het land in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Topstukken

Driehonderd topstukken zijn voor de tentoonstelling uit Oman overgebracht naar Nederland. Museumgasten reisde naar Oman om te kijken waar deze topstukken vandaan komen en wat hun betekenis binnen de Omaanse cultuur is.

Traditioneel vs. modern

Dartell, met name bekend van het SBS-6 programma Shownieuws, gaat in het programma op zoek naar de traditionele en moderne kant van het land. Hoewel ze zelf in Dubai woont, dat 'om de hoek' ligt bij Oman, is dit land ook voor haar verrassend.

Niets is wat het lijkt

Niets is wat het lijkt, concludeert Dartell gedurende haar reis. De moskee van Muscat lijkt eeuwenoud, maar blijkt uit 2000 te stammen. Een strak, wit fort uit Nizwa daarentegen lijkt pas geleden te zijn gebouwd, maar blijkt al gebouwd te zijn in 1450.

Woestijn

Aangezien het land voor een groot gedeelte uit woestijn bestaat, gaat de presentatrice ook een nachtje in de woestijn slapen. Ze verblijft in een traditionele bedoeïenentent, die luxer blijkt dan ze gedacht had.

Museumgasten

Museumgasten (in KunstUur): zaterdag 17 en zaterdag 24 oktober 2009 tussen 17.00 en 18.00 uur bij de AVRO op Nederland 2.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.