Reisnieuws

Mythisch lesbiennendorp

Gepubliceerd: 10 okt 2009 0
Toeristenbureau's in Zweden worden overspoeld door duizenden mannen die op zoek zijn naar een verborgen dorp waar 25.000 lesbiennes zouden wonen.
Volgens het gerucht is het dorp, “Chako Paul City??genaamd, opgericht in 1820 in de sprookjesachtige Noord-Zweedse bossen. Een rijke weduwe die een hekel aan mannen had, zou daar een dorp hebben gesticht waar een man geen stap binnen mag zetten. Twee blonde vrouwen houden de wacht bij de ingang van het dorp, waar ook een Middeleeuws kasteel staat.

Waarschuwing

De vrouwelijke inwoners van het dorp zijn lesbisch geworden, omdat ze hun seksuele verlangens niet langer konden negeren, zegt de Chinese pers Harbin News. Mannen worden via de media gewaarschuwd het dorp vooral niet te bezoeken, omdat de politie ze anders 'half dood slaat'.

Grootste nederzetting

De woordvoerder van de lokale autoriteiten zegt geen flauw idee te hebben waar de geruchten vandaan komen. Met 25.000 inwoners zou het dorp de grootste nederzetting van Noord-Zweden zijn en het is moeilijk te geloven dat zoiets 150 jaar lang verborgen kan worden gehouden.

Meer toeristen

Ook Per Wilhelmsson van het toeristenbureau in Noord-Zweden heeft nog nooit gehoord van Chako Paul City, maar hij klaagt niet, want het toerisme in zijn regio loopt beter dan waar dan ook in Zweden.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...