Reisnieuws

Zeilster (16) start recordpoging

Gepubliceerd: 01 okt 2009 1
Het 16-jarige Australische meisje dat als jongste meisje de wereld rond wil varen, is vandaag aan haar recordpoging begonnen.
Door: Luc Bierman
Vanochtend is Jessica Watson vanuit haar woonplaats Gold Coast aan de Australische oostkust vertrokken. Tot nu toe lijkt de tocht voorspoedig te verlopen. In haar ‘Pink Lady’ van 10 meter moet het beter gaan dan haar vorige poging.

Verschillende pogingen

Het is namelijk niet de eerste keer dat Jessica Watson het erop waagt om solo in een zeilboot de wereld over te gaan. Een kleine maand geleden vertrok ze ook al, maar kwam in botsing met een vrachtschip en moest haar reis staken.

Kritiek

Daardoor kwam er veel kritiek van verschillende kanten. Een dergelijke reis zou teveel risico's met zich meebrengen voor zo'n jong meisje.

Nederlandse poging

Jessica Watson staat niet alleen in haar ambities. De 13-jarige Nederlandse Laura Dekker kwam in ons eigen land afgelopen zomer veelvuldig in het nieuws, door haar wens als jongste solozeiler alleen de wereld rond te varen. Dit werd door de rechter verboden en Laura is onder het toezicht van jeugdzorg gesteld.

Foto door:

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zeilster (16) start recordpoging"

  • profile image comment

    Jessica is nog niet gestart met haar solo rond de wereld. Zij was ook niet eerder gestart. Van meet af aan zou Sydney de startplaats zijn. Op 9 september had Watson een aanvaring. Zij was toen een dag onderweg richting de havenplaats Sydney. De tocht zou een dag of tien duren en was bedoelt als laatste testvaart. Jessica hervat nu dus deze testvaart. In Sydney worden de voorbereidingen afgerond, en halverwege deze maand hoop zij aan haar solo rond de wereld te beginnen. De reis van Laura is nog niet verboden door de rechter. De rechter vond het een zo bijzonder plan dat er eerst moet worden uitgezocht of Laura dit aan kan. Op 26 oktober wordt besloten of de zeiltocht van Laura word verboden.

    Door LookItsMeAgain • geplaatst op 2009-10-01 19:04:55

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...