Reisnieuws

Algiers geregeerd door apen

Gepubliceerd: 30 sep 2009 1
Een groep wilde apen lijkt het voor het zeggen te hebben in Algiers. De gehele binnenstad heeft last van de dieren. Het probleem blijkt niet gemakkelijk opgelost te kunnen worden.
Door: Luc Bierman
De apen zijn in het stadscentrum van Algiers beland. Tot nu is nog niet bekend waar de apen vandaan komen. Omdat de dieren nogal agressief gedrag vertonen, verjagen ze de bewoners, die inmiddels doodsbang zijn.

Een aantal mensen is al aangevallen door de apen. Een kind en een baby zijn zo flink gebeten, dat ze naar het ziekenhuis moesten.

De eigenaren van de kraampjes op de markt worden er helemaal gek van. Met name de fruit- en groenteverkopers ervaren overlast; de wilde dieren plunderen de koopwaar en vernielen de kramen.

Naast het feit dat de apen agressief zijn, gedragen ze zich ook heel provocerend. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat ze zich in de nabijheid van speelplaatsen bevinden.

De autoriteiten weten niet hoe ze het probleem met de apen op kunnen lossen. Ze hopen op professionele hulp, maar krijgen die op dit moment nog niet. Daarom hebben ze een landelijke oproep gedaan voor 'apenvangers en stoere mannen'.

De enige vreedzame oplossing is dat de beesten gevangen worden. In Algerije is het verboden om apen zomaar dood te schieten.

Tot die tijd hebben de apen vrij spel.

Foto door: janhermens.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Algiers geregeerd door apen "

  • profile image comment

    Afgelopen zomer in Algiers niets van gemerkt...

    Door martijnbriet • geplaatst op 2009-10-10 02:45:43

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.