Reisnieuws

Algiers geregeerd door apen

Gepubliceerd: 30 sep 2009 1
Een groep wilde apen lijkt het voor het zeggen te hebben in Algiers. De gehele binnenstad heeft last van de dieren. Het probleem blijkt niet gemakkelijk opgelost te kunnen worden.
Door: Luc Bierman
De apen zijn in het stadscentrum van Algiers beland. Tot nu is nog niet bekend waar de apen vandaan komen. Omdat de dieren nogal agressief gedrag vertonen, verjagen ze de bewoners, die inmiddels doodsbang zijn.

Een aantal mensen is al aangevallen door de apen. Een kind en een baby zijn zo flink gebeten, dat ze naar het ziekenhuis moesten.

De eigenaren van de kraampjes op de markt worden er helemaal gek van. Met name de fruit- en groenteverkopers ervaren overlast; de wilde dieren plunderen de koopwaar en vernielen de kramen.

Naast het feit dat de apen agressief zijn, gedragen ze zich ook heel provocerend. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat ze zich in de nabijheid van speelplaatsen bevinden.

De autoriteiten weten niet hoe ze het probleem met de apen op kunnen lossen. Ze hopen op professionele hulp, maar krijgen die op dit moment nog niet. Daarom hebben ze een landelijke oproep gedaan voor 'apenvangers en stoere mannen'.

De enige vreedzame oplossing is dat de beesten gevangen worden. In Algerije is het verboden om apen zomaar dood te schieten.

Tot die tijd hebben de apen vrij spel.

Foto door: janhermens.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Algiers geregeerd door apen "

  • profile image comment

    Afgelopen zomer in Algiers niets van gemerkt...

    Door martijnbriet • geplaatst op 2009-10-10 02:45:43

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De #mynorwaystories winnaar van de maand is...

Iedere maand zijn wij op zoek naar de mooiste foto van Noorwegen. En iedere maand zijn wij heel erg enthousiast over alle prachtige beelden die wij ontvangen. Wat een talent hebben jullie zeg en wat weten jullie Noorwegen mooi vast te leggen. De winnaar van deze maand laat Noorwegen eens van een and...

Iedere maand zijn wij op zoek naar de mooiste foto van Noorwegen. En iedere maand zijn wij heel erg enthousiast over alle prachtige beelden die wij on...

Wegdromen bij de Spaanstalige wereld

Een wereld vol kleur, geur, dans, muziek en verbluffend mooie natuur. Dat is de Spaanstalige wereld. Onze communityleden hebben deze wereld op een pakkende wijze weten vast te leggen. Wat een feestje om naar te kijken! 

Een wereld vol kleur, geur, dans, muziek en verbluffend mooie natuur. Dat is de Spaanstalige wereld. Onze communityleden hebben deze wereld op een pak...

Columbus travel hack: budget vluchten

Als je flexibel bent en niet gebonden aan een bepaalde vakantieperiode kun je voor een prikkie de wereld over vliegen. Maar als je wel vastzit aan een bepaalde datum kan je reis duur uitpakken. Gelukkig weten  Columbus Travel-redacteuren Mark en Tom hoe je ook dan een goede deal in de wacht kunt sle...

Als je flexibel bent en niet gebonden aan een bepaalde vakantieperiode kun je voor een prikkie de wereld over vliegen. Maar als je wel vastzit aan een...