Reisnieuws

Malediven gaan onder water

Gepubliceerd: 29 sep 2009 1
De veertien ministers van de Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben nieuwe pakken aan moeten schaffen voor hun raadsvergadering. Duikpakken welteverstaan.
Gewapend met schoolborden willen de ministers de klimaatverandering onder de aandacht brengen met deze actie.

Waterspiegel

Vanwege de uitstoot van broeikasgassen neemt de temperatuur op aarde toe, waardoor de waterspiegel stijgt. De Malediven liggen slechts anderhalve meter boven zeeniveau en klimaatverandering kan voor deze eilanden het einde betekenen.

Sparen

De overheid is al geld aan het sparen voor de 330.000 inwoners van de 202 bewoonde eilanden, zodat deze elders stukken land kunnen kopen, mochten de Malediven onder water verdwijnen.

Nieuw onderkomen

Er wordt onder andere gekeken naar Australië, India en Sri Lanka. Hopelijk kunnen deze landen in geval van nood de inwoners een thuis bieden.

Kopenhagen

In december komen meer dan 190 milieuministers bij elkaar in Kopenhagen om overeenstemming te bereiken over een verdrag dat het Kyoto-protocol moet opvolgen. De ministers van de Malediven hopen dat er dan een ambitieus klimaatakkoord wordt gesloten dat klimaatverandering tegengaat.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Malediven gaan onder water "

  • profile image comment

    1,5 meter? Zelfs het IPCC heeft het slechts over 60 centimer, als ze gelijk zouden hebben. http://climaterealists.com/

    Door vandegoor • geplaatst op 2009-10-07 18:36:20

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...