Reisnieuws

Treinrit Noord- en Zuid-Korea

Gepubliceerd: 18 mei 2007 0
Een met bloemen versierde trein die de grens overgaat. Dat gebeurde in het strengbewaakte grensgebied tussen het stalinistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea. Voor het eerst sinds de Korea Oorlog (1950-1953) reden twee treinen in de gedemilitariseerde zone - de strengst bewaakte grens ter wereld - de grens over.
Aan de westkant ging een trein richting het noorden en aan de oostkant ging een trein richting het zuiden. De treinrit wordt gezien als een stap in de richting van verzoening aangezien Noord- en Zuid-Korea nooit een vredesakkoord hebben getekend. Voorlopig gaat het om een eenmalige rit, maar Zuid-Korea hoopt dat het spoor volledig wordt hersteld en dat er een aansluiting komt op de Russische Trans-Siberië Express.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.