Reisnieuws

VIDEO: Schoolroute over ravijn

Gepubliceerd: 15 sep 2009 2
Naar school gaan met het openbaar vervoer is niet altijd een pretje. Dat het altijd erger kan bewijzen deze schoolkinderen in Los Pinas, Colombia.
De enige weg om het bergdorpje Los Pinas in of uit te gaan is via een gammele tokkelbaan. Het touw hangt boven een 360 meter diep ravijn en is bijna een kilometer lang. Er wordt makkelijk een snelheid van zestig kilometer per uur gehaald.

Twee keer per dag gebruiken de kinderen de lijn om naar school of om weer naar huis te gaan. Niemand weet precies hoeveel de kabelbaan kan houden. De overheid heeft geen plannen om een brug te bouwen, omdat er niet genoeg mensen in het gebied wonen.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "VIDEO: Schoolroute over ravijn"

  • profile image comment

    Zag een dikke staaldraad dat als een soort kabelbaan in plaats van, zoals genoemd, een touw. Zag niets wat op gammel wees. leek mij een eenvoudig en zeer doelmatig transport verbinding. Zie het in perspectief!

    Door capricorn • geplaatst op 2009-09-16 15:18:43
  • profile image comment

    Unbelievable. Wat een moed hebben die kinderen en wat een voorrecht dat hier in Nederland kinderen desnoods met een taxi gehaald of gebracht worden!

    Door Vagabond • geplaatst op 2009-09-16 13:57:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...