Reisnieuws

VIDEO: Schoolroute over ravijn

Gepubliceerd: 15 sep 2009 2
Naar school gaan met het openbaar vervoer is niet altijd een pretje. Dat het altijd erger kan bewijzen deze schoolkinderen in Los Pinas, Colombia.
De enige weg om het bergdorpje Los Pinas in of uit te gaan is via een gammele tokkelbaan. Het touw hangt boven een 360 meter diep ravijn en is bijna een kilometer lang. Er wordt makkelijk een snelheid van zestig kilometer per uur gehaald.

Twee keer per dag gebruiken de kinderen de lijn om naar school of om weer naar huis te gaan. Niemand weet precies hoeveel de kabelbaan kan houden. De overheid heeft geen plannen om een brug te bouwen, omdat er niet genoeg mensen in het gebied wonen.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "VIDEO: Schoolroute over ravijn"

  • profile image comment

    Zag een dikke staaldraad dat als een soort kabelbaan in plaats van, zoals genoemd, een touw. Zag niets wat op gammel wees. leek mij een eenvoudig en zeer doelmatig transport verbinding. Zie het in perspectief!

    Door capricorn • geplaatst op 2009-09-16 15:18:43
  • profile image comment

    Unbelievable. Wat een moed hebben die kinderen en wat een voorrecht dat hier in Nederland kinderen desnoods met een taxi gehaald of gebracht worden!

    Door Vagabond • geplaatst op 2009-09-16 13:57:33

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...