Reisnieuws

Samoanen moeten links rijden

Gepubliceerd: 07 sep 2009 0
Dat Groot-Brittannie graag recalcitrant wil zijn en iedereen dus links rijdt, dat zijn we inmiddels wel gewend. Maar nu zwichten ook andere landen.
Door: Vellah Bogle
De burgers willen het weliswaar niet, maar toch zullen de inwoners van het eiland Samoa in de Grote Oceaan vanaf vandaag links moeten gaan rijden.

Invoer vergemakkelijken

De regering hoop met de maatregel de invoer van auto's uit Australië en Nieuw-Zeeland te vergemakkelijken. Veel Samoanen hebben familieleden in deze landen behorend bij het Britse Gemenebest, waar het verkeerd net als in Groot-Brittannië links rijdt.

Protest

De inwoners van Samoa lijken niet blij met de nieuwe maatregel en ook de busmaatschappijen voeren protest. De deuren van de bussen openen nu namelijk aan de rechterzijde. De nieuwe verkeersregel heeft dus tot gevolg dat alle passagiers aan de straatkant zouden moeten uitstappen. Dit is gevaarlijk, dus moeten de busmaatschappijen allemaal nieuwe bussen aanschaffen.

Bidden

Op het godsdienstige eiland is zondag gebeden voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem. De regering heeft het volk twee vrije dagen gegeven en tevens voor drie dagen een verbod op alcohol afgekondigd.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...