Reisnieuws

Alligatorsnoeken in Hongkong

Gepubliceerd: 06 sep 2009 0
Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.
Door: Vellah Bogle
Ook al vallen de vissen geen mensen aan, hebben ze wel een agressieve repuatie en zien ze er vooral eng uit.

140 kilo

Alligatorsnoeken, die hun naam te danken hebben aan hun lange bek, kunnen tot wel drie meter lang worden en maar liefst 140 kilo wegen.

Aquariumvis

De vis komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is geen natuurlijke habitant van Chinese wateren. Vermoed wordt dat het gaat om uitgezette exemplaren. De snoeken worden wel in dierenwinkels verkocht, al gaat het dan om jonkies, die nog geen dertig centimeter lang zijn. Eenmaal thuis in het aquarium groeien ze echter door en hebben de meeste mensen geen afdoende vistank, waardoor ze besluiten de dieren uit te zetten.

Celstraf

Inmiddels is de gemeente van Hongkong begonnen met het vangen van de alligatorsnoeken. De burgers worden er ondertussen nog even fijntjes aan herinnerd dat het uitzetten van huisdieren bestraft kan worden met twee weken cel.
Mega-hagedissen

Overigens is het in Azië normaler om wilde dieren tegen te komen tijdens je ochtendwandeling in een stadspark. In Bangkok zijn de Thai inmiddels gewend dat ze het Lupini-park moeten delen met mega-hagedissen van wel 3,5 meter lang. De reptielen, familie van de komodo-varaan, kennen in de stad geen natuurlijke vijanden, waardoor de populatie al is uitgegroeid tot 200 exemplaren.

Get Flash to see this player.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...