Reisnieuws

Alligatorsnoeken in Hongkong

Gepubliceerd: 06 sep 2009 0
Normaliter zijn stadsparken niet de eerste plek waar je wilde dieren verwacht tegen te komen - de enkele parkiet of eekhoorn daargelaten. In Hongkong durven de mensen echter niet meer hun tenen in het water te steken: de vijvers zitten vol met alligatorsnoeken.
Door: Vellah Bogle
Ook al vallen de vissen geen mensen aan, hebben ze wel een agressieve repuatie en zien ze er vooral eng uit.

140 kilo

Alligatorsnoeken, die hun naam te danken hebben aan hun lange bek, kunnen tot wel drie meter lang worden en maar liefst 140 kilo wegen.

Aquariumvis

De vis komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is geen natuurlijke habitant van Chinese wateren. Vermoed wordt dat het gaat om uitgezette exemplaren. De snoeken worden wel in dierenwinkels verkocht, al gaat het dan om jonkies, die nog geen dertig centimeter lang zijn. Eenmaal thuis in het aquarium groeien ze echter door en hebben de meeste mensen geen afdoende vistank, waardoor ze besluiten de dieren uit te zetten.

Celstraf

Inmiddels is de gemeente van Hongkong begonnen met het vangen van de alligatorsnoeken. De burgers worden er ondertussen nog even fijntjes aan herinnerd dat het uitzetten van huisdieren bestraft kan worden met twee weken cel.
Mega-hagedissen

Overigens is het in Azië normaler om wilde dieren tegen te komen tijdens je ochtendwandeling in een stadspark. In Bangkok zijn de Thai inmiddels gewend dat ze het Lupini-park moeten delen met mega-hagedissen van wel 3,5 meter lang. De reptielen, familie van de komodo-varaan, kennen in de stad geen natuurlijke vijanden, waardoor de populatie al is uitgegroeid tot 200 exemplaren.

Get Flash to see this player.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Win 2x een Thule Crossover Rolling Duffel

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fijne reistas waar je al je reisgear in mee kunt nemen.

Het was nog nooit zo makkelijk om aan een supersonische reistas te komen. Voor jezelf én voor je beste vriend. Je bent maar een stap verwijderd van fi...

Word jij happy van de Happy Road in Vietnam?

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy Road genoemd. Hier zijn schrijver Mark Mackintosh en fotograaf Tim Bilman op roadtrip gegaan. Benieuwd naar welke tips zij hebben over deze spectacul...

In de provincie Ha Giang, in het noordelijke puntje van Vietnam, vind je een van de grootste reisgeheimen van Zuidoost-Azië: de QL4C, ook wel de Happy...

Fantastische foto's: toppers van de week

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de Week ook een bijbehorende knaller van een tip. De foto is wel op een hele bijzondere plek gemaakt. Benieuwd waar?

Welke foto van afgelopen week vind jij het mooist? Wij zijn ook helemaal weg van de leuke tips die erbij gegeven worden. Zo heeft de Topfoto van de We...