Reisnieuws

Africa in the Picture 2009

Gepubliceerd: 03 sep 2009 1
Het is het continent van zon, zand en The Big Five: Afrika. Een werelddeel met maar liefst 53 staten, met ieder een eigen cultuur, natuur en historie. Reden genoeg om het enorme gebied eens onder de loep te nemen.
Door: Vellah Bogle
Op verschillende plekken in Nederland wordt Africa in the Picture georganiseerd: een filmfestival met Afrika in de hoofdrol.

Vijftig films

Tijdens de alweer twaalde editie van het evenement worden ruim vijftig films vertoond. De aftrap vindt plaats in onze hoofdstad van 9 tot en met 14 september en in die week worden ook gratis openluchtvoorstellingen georganiseerd. Vervolgens trekt het festival het land in: in bioscopen in Den Bosch, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Tilburg en Wageningen kun je tot 23 september terecht.

Crisis, what Crisis?

Het hoofdthema is 'Crisis? What Crisis?' Hoe breed dat onderwerp is, blijkt wel uit het programma: je kunt genieten van films over liefde, politiek, slavernij, muziek en oorlog.

Een greep uit het aanbod

Wie het nieuws volgt, weet wellicht dat albino's in Afrika een zwaar leven hebben, waar taboes en bijgeloof een grote rol spelen. De Keniaanse documentaire In my Genes legt het moeilijke leven van albino’s bloot.
Het geweld in Zuid-Afrika, wat vaak voortkomt uit uitzichtloosheid, wordt in kaart gebracht in Jerusalema.
Ook de winnende film van FESPACO, het toonaangevende Afrikaanse filmfestival in Burkina Faso, is bij Africa in the Picture te bekijken: de Ethiopische film Teza van sterregisseur Haile Gerima, dat via turbulente flashblacks de geschiedenis van het land verhaalt.


Winnen?

Columbus geeft 5 soundtracks van de film Skin weg, die ook op het festival vertoond wordt en donderdag 17 september landelijk in première gaat. Doe mee


Kijk voor alle films en het gehele programma op Africainthepicture.nl.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Africa in the Picture 2009"

  • profile image comment

    Leuke tip, met voor mij interessante invalshoeken om dit festival te gaan bekijken. Allen het intro "zon, strand en big 5"....denk dat Afrika veel meer is dan dat... maar da's een kleinigheidje.

    Door mama-afrika • geplaatst op 2009-09-11 22:55:46

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.