Reisnieuws

Gevaar in Franse wateren

Gepubliceerd: 21 aug 2009 1
Pootjebaden in Europese meren, rivieren en zeeën lijkt altijd erg veilig. Behalve die vervelende blauwalg en de sporadische kwal, lijken er doorgaans geen enge beesten op de loer te liggen. Of toch wel?
Door: Vellah Bogle
Gisteren werden de zwemmers in Zuid-Frankrijk de stuipen op het lijf gejaagd, toen het water opeens werd doorsneden door vinnen. Twee haaien waren het afgezette zwemgebied binnengedrongen.

Weggejaagd

De badgasten werden in allerijl uit het water gehaald en dappere brandweerlieden hebben de dieren terug de zee in gejaagd.

Aanvallen

Om wat voor haaiensoort het ging, is niet bekend. In de zee bij Perpignan worden vaker grote blauwe haaien gesignaleerd. Hoewel zij ook verantwoordelijk zijn voor een aantal aanvallen, wordt deze haaiensoort niet als heel gevaarlijk beschouwd.

Piranha in het net

Het nieuws van de haaien komt daags na het bericht dat een visser in de Oost-Franse Elzas opeens oog in oog stond met een piranha. De verrassende vangst komt waarschijnlijk uit een aquarium. Piranha's leven gewoonlijk in de warme amazone en zou niet goed gedijen in het koele Franse water.


Foto door: alberto.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Gevaar in Franse wateren"

  • profile image comment

    In paniek reageren omdat er een haai gespot is is niet erg handig en wakkert de verhalen omtrent gevaar maar weer eens nodeloos aan. Haaien hebben er altijd gezeten in de Middelandse zee en hopenlijk blijft dat ook zo. Aanvallen kunnen voorkomen, maar in het verleden bleek vaak dat mensen die aangevallen werden nogal eens aan het speervissen waren en de aangeschoten vis fijntjes aan een lijn om hun middel bevestide. En ja daar komen haaien op af, dat daar een stukje been of heup bijzit kan is jammer, maar dan moet je de boel maar niet verzieken. Aanvallen uit het niets komen zelden voor. Kokosnoten doden vele malen meer mensen per jaar dan haaien!

    Door RonMessing • geplaatst op 2009-08-27 14:13:21

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...