Reisnieuws

Zeemeermin als toeristenlokker

Gepubliceerd: 12 aug 2009 0
Steden overal ter wereld hebben al in de loop der tijd verschillende ludieke acties bedacht om toeristen te trekken. Het Israelische Kirvat Yam kan nu aan het lijstje toegevoegd worden.
Door: Vellah Bogle
De stad nabij Haifa looft $ 1.2 miljoen (ongeveer € 850.000) uit aan degene die bewijs vindt dat er een zeemeermin leeft in de zee bij de badplaats. De actie is opgezet nadat verschillende mensen afzonderlijk van elkaar hadden beweerd een zeemeermin te hebben gezien. Het zou gaan om een 'vrouwelijk figuur, dat er nog jong uitziet'.

Zonsondergang

Omdat de zeemeermin alleen maar bij zonsondergang gezien is, trekken toeristen massaal in de avonduren naar de kust, in de hoop een glimp van het mysterieuze wezen te vangen.

Financiële boost

De gemeente hoopt dat het gerucht nog veel meer toeristen zal trekken, waardoor de lokale economie een flinke boost krijgt. 'Als er echt een zeemeermin is, dan zal dat nog veel meer opleveren dan de 1.2 miljoen die we uitloven', aldus een woordvoerder.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers voor ontdekkingsreizigers

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropisch regenwoud is, op Antartica of in het bos bij jou in de buurt, ontdekken kun je overal. Onze communityleden weten hun avonturen goed vast te leggen....

Bij ontdekkingsreizen ligt de nadruk op beleven. Je wilt iets ontdekken wat je nog niet eerder hebt gezien of hebt meegemaakt. Of dit nu in een tropis...

In the picture: Topfoto van de Dag

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door communitylid ontheroadagain in het Krugerpark in Zuid-Afrika. 

Wekelijks uploaden de Columbus Travel Communityleden hun mooiste beelden waar wij erg blij mee zijn. Deze Topfoto van de Dag is genomen door community...

In the picture: Topfoto van de Dag

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfoto van de Dag is gemaakt in South Georgia. Wij delen dit dromerige beeld natuurlijk graag met jullie.

De Columbus Travel Communityliden uploaden dagelijks de mooiste beelden. Vandaag zetten wij communitylid kuifje2foto even in het zonnetje. Zijn Topfot...