Reisnieuws

Zeemeermin als toeristenlokker

Gepubliceerd: 12 aug 2009 0
Steden overal ter wereld hebben al in de loop der tijd verschillende ludieke acties bedacht om toeristen te trekken. Het Israelische Kirvat Yam kan nu aan het lijstje toegevoegd worden.
Door: Vellah Bogle
De stad nabij Haifa looft $ 1.2 miljoen (ongeveer € 850.000) uit aan degene die bewijs vindt dat er een zeemeermin leeft in de zee bij de badplaats. De actie is opgezet nadat verschillende mensen afzonderlijk van elkaar hadden beweerd een zeemeermin te hebben gezien. Het zou gaan om een 'vrouwelijk figuur, dat er nog jong uitziet'.

Zonsondergang

Omdat de zeemeermin alleen maar bij zonsondergang gezien is, trekken toeristen massaal in de avonduren naar de kust, in de hoop een glimp van het mysterieuze wezen te vangen.

Financiële boost

De gemeente hoopt dat het gerucht nog veel meer toeristen zal trekken, waardoor de lokale economie een flinke boost krijgt. 'Als er echt een zeemeermin is, dan zal dat nog veel meer opleveren dan de 1.2 miljoen die we uitloven', aldus een woordvoerder.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...