Reisnieuws

Bomba Estereo brengt de zomer

Gepubliceerd: 11 aug 2009 0
Ben je terug van vakantie, of nog niet weg, maar wel behoefte om je in zomerse sferen te dompelen? Dan mag je het concert van Bomba Estereo, 22 augustus in de Melkweg (Amsterdam) niet missen.
Door: Vellah Bogle
De ¿Que Pasa? feesten zijn een begrip in Amsterdam en staan garant voor een spetterende avond uit. Deze maand wordt de sfeer nog eens verhoogd, met een speciaal optreden van niemand minder dan de Colombiaanse band Bomba Estereo, die de avond ervoor Lowlands op haar grondvesten zal doen schudden.

Cumbia

De Cumbia kent haar roots in Zuid-Amerika, waar Indianen, Amerikaanse slaven en Spaanse kolonisten met elkanders muziek in aanraking kwamen. Die mengelmoes is terug te horen in de muziek, door het gebruik van traditionele instrumenten als de fluit en accordeon, maar ook in het ritme en de melodielijnen.

Mix it up

Oorspronkelijk is cumbia een beetje loom en licht hypnotiserend. De vier bandleden van Bomba Estereo hebben de cumbia echter in een nieuw jasje gegoten. De mengeling met hiphop, electro, dub en reggae zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven staan. Hoewel de teksten vrij rauw zijn en spreken over het harde leven in de sloppenwijken, is de muziek vrolijk, warm en opzwepend.

Win kaarten

Wil je de band zelf ervaren? Columbus geeft 3 x 2 kaarten weg.

Luister en oordeel zelf
Bomba Estereo, 22 augustus 24.00 uur. Kaarten á € 9 zijn te bestellen via Melkweg.nl.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...