Reisnieuws

Ryanair blundert op drukste dag

Gepubliceerd: 04 aug 2009 0
700 passagiers hebben hun vlucht gemist omdat Ryanair slechts elf balies opende voor 255 vluchten. Dat gebeurde op één van de drukste dagen van het jaar op het Britse Stansted. Het weekend daarvoor had de maatschappij nog 23 balies bemand.
De vertragingen zorgden voor bijzonder veel ergernis onder de passagiers, waardoor de politie zelfs moest tussenkomen. De gestrande passagiers, velen met kleine kinderen, moesten andere vluchten zoeken of hun vakantie annuleren. Sommigen brachten de nacht door in de terminal.

Nachtmerrie

'Het was een nachtmerrie', zegt één van de gestrande passagiers. De man haalt flink uit naar de luchtvaartmaatschappij. 'De politie staat hier met machinegeweren die dienen om ons te beschermen tegen terroristen. Maar nu staan ze de ticketverkopers van Ryanair te beschermen', aldus de gedupeerde. Ryanair deed volgens hem geen enkele mededeling over de situatie.

Excuses

De luchtvaartmaatschappij bood later excuses aan voor het incident. Het kleine aantal geopende balies wijt Ryanair aan een personeelstekort bij het afhandelingsbedrijf Swissport. Ook dat bedrijf excuseerde zich voor het fiasco.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...