Reisnieuws

Puber breekt zeilrecords

Gepubliceerd: 17 jul 2009 0
De Amerikaanse Zac Sunderland is amper 17 jaar maar heeft zijn eerste reis rond de wereld er al op zitten. Met zijn solo-zeiltocht heeft hij een nieuw record gevestigd: hij mag zich de jongste avonturier ooit noemen die deze prestatie heeft kunnen voltooien.
Op 14 juni 2008 vertrok Zac op 16-jarige leeftijd vanuit de havens van Los Angeles om de reis van zijn leven te maken. Dertien maanden later keerde hij in diezelfde haven terug, maar nu onder grote publieke belangstelling.

Satellietverbinding

Sunderland's reis telden in totaal 28.000 zeemijlen (51.860 kilometer). Tijdens zijn tocht kreeg hij te maken met technische problemen, hevige stormen, aanvallen van haaien en naderende piraten. Familie en vrienden van de jonge zeiler hebben zich gelukkig niet al te grote zorgen hoeven maken. Sunderland stond namelijk via een satellietverbinding voortdurend in contact met het thuisfront.

Guiness Book of Records

Met zijn buitengewone prestatie heeft Sunderland de Australiër Jesse Martin uit de boeken verdrongen. Martin was 18 (en 41 dagen) toen hij de wereld rond zeilde. De vraag is echter hoe lang Zac dit record zal behouden. Er zijn namelijk meerdere jongelingen in de race om deze titel. Op het moment zeilt een Britse tiener in zijn eentje rond de wereld, hij is een paar maanden jonger dan de Amerikaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...