Reisnieuws

Retourtje ruimte via Hawaï

Gepubliceerd: 16 jul 2009 0
Hawaï wordt de eerste plek ter wereld waar toeristen per raket kunnen reizen. Touroperators van de Amerikaanse eilandengroep willen de mogelijkheid bieden om via de ruimte van eiland naar eiland te hoppen. Dit zou de reistijd aanzienlijk verkorten.
Een nieuwe wet staat toe dat de Amerikaanse staat vijfhonderdduizend dollar mag besteden aan een ruimtestationlicentie. De Hawaïanen maken daar graag gebruik van en willen beginnen met raketvluchten vanaf Oahu, het dichtstbevolkte eiland van Hawaï.

Pakketreizen

Als het plan doorgaat kunnen toeristen voor tweehonderdduizend dollar een pakketreis boeken, inclusief ruimtevaarttraining en resortaccommodatie, aldus de vice-president van Rocketplane Global. Op elke raketvlucht is plek voor vijf passagiers, die binnen enkele minuten boven de aarde zweven om alvorens weer terug te keren.

Levensdroom

De bedenkers van de raketvluchten op Hawaï hebben het grootste vertrouwen in het plan. Vliegen in de ruimte is een levensdroom van veel mensen en mag dus wel wat kosten, aldus een van de ondernemers. Wil jij ook Wubbo Ockels achterna, dan moet je nog wel eventjes wachten; het ruimtestation is pas vanaf 2012 klaar voor gebruik.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...