Reisnieuws

Staand vliegen op komst?

Gepubliceerd: 30 jun 2009 3
Staan in een vliegtuig gevaarlijk? Niet volgens de Chinezen. De luchtvaartmaatschappij Spring Airlines is van plan om staanplaatsen te verkopen, om zowel de portemonnee van zowel de reiziger als van de maatschappij te verlichten.
Dit maakte een de Australische nieuwswebsite News.com.au bekend. Spring Airline kondigde begin dit jaar het unieke idee aan. Na maanden research te hebben gedaan, wordt er nu overwogen dit plan daadwerkelijk door te voeren, het liefst voor het begin van 2010.

In opkomst

Spring Airlines heeft geprobeerd het reizigersaantal te laten stijgen en variatie te brengen in de vliegroutes. De maatschappij heeft echter maar dertien vliegtuigen in hun bezit. Veertien nieuwe op maat gemaakte toestellen moeten voor meer bekendheid zorgen.

Eco-vriendelijk

De vliegtuigen die staanplaatsen bieden, kunnen maar liefst 40% meer passagiers naar hun bestemming brengen dan traditionele vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij kan ook 20% op eigen kosten besparen, terwijl ze klanten een goedkopere reis aanbieden. Dit is voor iedereen een win-win situatie.

Aan comfort geen gebrek

Wat moet je je bij zo'n vlucht voorstellen? Veiligheid staat net als altijd voorop. Voor het vertrek en de landing worden mensen dan ook geacht plaats te nemen op de daarvoor bestemde krukken en de welbekende veiligheidsgordel om te doen.

Voordat het plan doorgevoerd kan worden, zal de Chinese overheid toestemming moeten verlenen. Hier maakt de president van Spring Airlines, Wang Zhenghua, zich geen zorgen over. China's vice-president Zhang Dejiang was degene die met het voorstel kwam. Volgens Dejiang zouden mensen de mogelijk moeten hebben goedkoop te kunnen reizen zonder te betalen voor extra's waar zij geen gebruik van maken, zoals eten. Het enige wat zij nodig hebben is een comfortabele vlucht.

Wang Zhenghua heeft Airbus geraadpleegd ten aanzien van de veiligheid. De vliegtuigbouwer verzekert dat deze nieuwe manier van reizen geheel veilig is.

Wel of geen grap?

Of het hele verhaal op waarheid is gebaseerd, moet nog blijken. Luchtvaartmaatschappij Virgin Blue wist een paar jaar terug met een soortgelijk plan het nieuws te halen. Honderden mensen probeerden een staticket te boeken. Uiteindelijk bleek het om een 1- aprilgrap te gaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Staand vliegen op komst?"

 • profile image comment

  Was het ook al niet een plan om het een paar jaar geleden te doen in America.

  Door Tammy85 • geplaatst op 2009-07-01 03:20:07
 • profile image comment

  Iedereen heeft dus door dat het een grap is....behalve de chinezen, die nemen het idee kennelijk serieus.

  Door jancees • geplaatst op 2009-06-30 16:20:34
 • profile image comment

  Tja, Spring Airlines: je kunt er dus altijd nog uitSpringen als het mis gaat.......

  Door HenriBrands • geplaatst op 2009-07-04 22:29:49

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...