Reisnieuws

Het eiland dat vagina heet

Gepubliceerd: 20 jun 2009 0
Stel je voor dat je op een eiland woont wat de vagina heeft. In Frans-Polynesië kan het zomaar mogelijk zijn, zeker als deze beslissing gemaakt wordt door de president van deze archipel.
De president van de eilandengroep, Oscar Temaru, suggereerde zonder het in de gaten te hebben een nieuwe, seksueel getinte naam voor Frans-Polynesië die bij sommige bewoners niet goed in de smaak is gevallen.

Vulgair

De president kwam met de naam Maohi Hui, wat op sommige eilanden verstaan wordt als de aanraking van privédelen van een vrouw. Op Tahiti, het beroemdste eiland van de archipel, komt dit woord niet in het woordenboek van de bevolking voor en is er volgens de bewoners geen probleem als de president deze naam aanhoudt. Voornamelijk op de eilanden van Marquesas heeft het woord een vulgaire betekenis.

Onafhankelijkheid

Er zijn diverse campagnes uitgevoerd om de naam Frans-Polynesie, wat de algemene naam van de eilanden is, te veranderen. Door deze naamsverandering wil men de verhoogde onafhankelijkheid van Frankrijk symboliseren.

Culturele identiteit

In de jaren '60 kreeg Frans-Oceanië de naam Frans-Polynesië. De afgelopen jaren is de behoefte gegroeid om de naam weer te veranderen en zijn er al verschillende debatten gevoerd. President Temaru, die de pro-onafhankelijkheidspartij leidt, zegt dat het de culturele identiteit zal verbeteren.

Tahiti

Leider van de oppositie Edouard Fritch, die de autonomie van Frankrijk steunt, heeft voorgesteld de naam van Frans-Polynesië te veranderen naar Tahiti Nui. Dat kan echter voor verwarring zorgen, omdat het hoofeiland van de archipel nu al Tahiti heet. Volgens Fritch schuilt daar echter juist de kracht, omdat dit dus een herkenbare naam is en iedereen weet waar het eiland ligt.
De verwachting is dat het nog maanden duurt voordat de juiste naam is gevonden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...