Reisnieuws

Beste vliegveld in Seoul

Gepubliceerd: 14 jun 2009 0
De World Airport Awards van Skytrax, een adviesbureau voor de luchtvaart, is gewonnen door het Incheon International Airport in Seoul. Hiermee heeft ze de winnaar van vorig jaar, Hong Kong International Airport, naar de tweede plaats gestoten.
De World Airport Awards vertegenwoordigen de keuze van reizigers. Meer dan 8,6 miljoen passagiers uit 95 verschillende landen over de hele wereld deden mee aan een enquête. Het onderzoek duurde tien maanden en de vragen werden gesteld over 196 luchthavens.

Incheon
Het Zuid-Koreaanse vliegveld Incheon stond al zes jaar in de top vijf, maar wist zich dit jaar voor het eerst naar de beste positie te vechten.

Top tien
Zürich is dit jaar de winnaar binnen Europa. Kuala Lumpur, die vorig jaar nog op de vierde positie stond, gleed vier plaatsen naar beneden.
Onze eigen luchthaven Schiphol was vorig jaar niet in de Top tien vertegenwoordigd, maar wist dit jaar toch weer de achtste plaats te veroveren.
Nieuwkomer in de lijst is Centrair Nagoya, die een negende plaats wist te veroveren.

Het overzicht
1. Incheon International Airport
2. Hong Kong International Airport
3. Singapore Changi
4. Zürich
5. München
6. Kansai
7. Kuala Lumpur
8. Amsterdam
9. Centrair Nagoya
10. Auckland
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...