Reisnieuws

Nederland gaat wijs op reis

Gepubliceerd: 12 jun 2009 0
Afgelopen week gaf minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken het startsein voor de Wijs op Reis-campagne. Dit is een overheidscampagne om de Nederlandse toerist te waarschuwen voor onder andere zakkenrollers en pech op de weg.
Een kwart van de Nederlandse toeristen komt ooit in aanraking met diefstal of geweld, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie. Dit is bij ANWB een bekend probleem. Toeristen hebben altijd geld op zak en worden gezien als een makkelijke prooi.

ANWB
De Wijs op Reis-campagne wil mensen goed voorbereiden om de vakantie zo vlekkeloos te laten verlopen. Een vakantie is er immers om te ontsnappen aan de drukte van thuis en niet om met de kapotte auto uren stil langs de drukke weg te staan. Ook wil ANWB mensen erop wijzen dat zij er zijn om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen. De alarmcentrale krijgt echter de meest uiteenlopende vragen en deze gaan niet altijd over pech langs de weg. De afgelopen maanden kwamen de meest gevarieerde telefoontjes binnen, zoals de vraag wat de weersverwachtingen zijn voor de aankomende weken.

Drie tips van de ANWB
De ANWB geeft alvast drie tips weg waar toeristen aankomende zomer op kunnen letten om de vakantie soepel te laten verlopen.
1. Neem niet al te veel geld mee op zak en verdeel het geld over het gezin.
2. Denk om je gezondheid. Neem voldoende medicijnen mee en regel hoe je de medicijnen verantwoordt bij de douane. En neem niet te veel hooi op je vork als je weet dat je bepaalde activiteiten niet aankan.
3. Kijk goed naar je reisverzekering, Is het misschien nodig om spullen extra te verzekeren?
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...