Reisnieuws

VIDEO: Kind kan de was doen

Gepubliceerd: 11 jun 2009 1
In het La Sagrada kindertehuis in Peru hebben ze een bijzondere manier ontdekt om de vele kilo's vuile kleding van de kinderen te wassen: met de bicilavadora kunnen de kinderen zelf al fietsend hun kleding wassen.
Twee ton vieze kleding
De bici-lavadora (fiets-wasmachine) is ontwikkeld door studenten van de Massachusetts Institute of Technology. Deze studenten zijn gespecialiseerd in het bedenken van simpele oplossingen voor problemen van mensen in derdewereldlanden. Deze oplossing werd met open handen ontvangen door het kindertehuis. De ruim zeshonderd kinderen maken namelijk bijna twee ton kleding per week vies!

Gerecycled
Het innovatieve apparaat is gemaakt van een gerecycled stalen vat waarin de kleding wordt gelegd. De wasmachine heeft versnellingen voor het wassen, spoelen en centrifugeren. Naast Peru wordt het ook gebruikt in Guatemala. De makers verwachten dat het binnenkort ook in andere landen in gebruik wordt genomen. De bicilavadora bespaart namelijk veel water, elektriciteit en tijd.
Bron: Oneworld.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "VIDEO: Kind kan de was doen"

  • profile image comment

    haha dan hoe je ook niet naar de fitness club! slim bedacht.

    Door Mireille • geplaatst op 2009-06-17 23:03:12

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...

Door: Tom Aussems
Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’,...