Reisnieuws

VIDEO: Kind kan de was doen

Gepubliceerd: 11 jun 2009 1
In het La Sagrada kindertehuis in Peru hebben ze een bijzondere manier ontdekt om de vele kilo's vuile kleding van de kinderen te wassen: met de bicilavadora kunnen de kinderen zelf al fietsend hun kleding wassen.
Twee ton vieze kleding
De bici-lavadora (fiets-wasmachine) is ontwikkeld door studenten van de Massachusetts Institute of Technology. Deze studenten zijn gespecialiseerd in het bedenken van simpele oplossingen voor problemen van mensen in derdewereldlanden. Deze oplossing werd met open handen ontvangen door het kindertehuis. De ruim zeshonderd kinderen maken namelijk bijna twee ton kleding per week vies!

Gerecycled
Het innovatieve apparaat is gemaakt van een gerecycled stalen vat waarin de kleding wordt gelegd. De wasmachine heeft versnellingen voor het wassen, spoelen en centrifugeren. Naast Peru wordt het ook gebruikt in Guatemala. De makers verwachten dat het binnenkort ook in andere landen in gebruik wordt genomen. De bicilavadora bespaart namelijk veel water, elektriciteit en tijd.
Bron: Oneworld.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "VIDEO: Kind kan de was doen"

  • profile image comment

    haha dan hoe je ook niet naar de fitness club! slim bedacht.

    Door Mireille • geplaatst op 2009-06-17 23:03:12

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...