Reisnieuws

Rond de wereld met plastic

Gepubliceerd: 25 mei 2009 0
Avontuurlijk en milieubewust zijn twee eigenschappen waar David de Rothschild geschiedenis mee zal schrijven. Hij zal in augustus 2009 starten met een bijzondere reis van San Francisco naar Sydney. Dit doet hij in een zeilboot, gemaakt van plastic flessen.
De zeilboot, genaamd Plastiki, is ruim achttien meter lang en geheel uit recyclede plastic flessen gemaakt. Het vaartuig zal ruim 10.000 zeemijl afleggen. De milieuactivist hoopt hiermee meer mensen te overtuigen milieubewuster te gaan leven.

Kunststofarchipel
Rothschild zal samen met zijn organisatie Adventure Ecology langs enkele ecologisch kwetsbare plaatsen reizen. Ze zullen onder andere langs 's werelds grootste stortplaats op zee varen, genaamd de kunststofarchipel. Ook zal Plastiki de Line-eilanden en het zinkende eiland Tuvalu aandoen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...