Reisnieuws

Tiroler hotel weigert joden

Gepubliceerd: 14 mei 2009 2
Het Tiroolse hotel Haus Sonnenhof in de Oostenrijkse plaats Serfaus heeft voor veel vragen en opmerkingen gezorgd, nadat de eigenaar heeft laten weten geen Joodse gasten te willen ontvangen.
De hoteleigenaar gaf als reden dat hij in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met Joodse logees. Hij weigerde een Joods gezin uit Wenen, bestaande uit zeven personen, terwijl er nog een kamer beschikbaar was. Via een e-mail liet hij de familie weten wat zijn reden was.

Slechte reputatie
Serfaus is de afgelopen jaren populair geworden bij Joodse gasten. Diverse hotels spelen daar op in door onder meer koosjere maaltijden aan te bieden. Het nieuws over de geweigerde Joden kan mensen afschrikken waardoor hotels last kunnen krijgen van mogelijke gevolgen. Hoteleigenaren vrezen dat alle inspanningen van de afgelopen jaren voor niets zijn geweest. De familie liet weten dat zij niets meer met de regio Tirol te maken willen hebben. Zij brachten hun vakantie elders door.

Foto door jacques_plouvier.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Tiroler hotel weigert joden"

  • profile image comment

    Dit heeft niets te maken met het feit dat zij Joden zijn maar met het feit dat Israelische toeristen zich heel vaak slecht gedragen!

    Door nadco • geplaatst op 2009-05-14 09:55:32
  • profile image comment

    In dit geval gaat het om een gezin uit Wenen, en gaat de vergelijking met Israëlische toeristen dus niet helemaal op.

    Door Saphira • geplaatst op 2009-05-14 14:01:44

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...

Door: Tom Aussems
Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’,...