Reisnieuws

Tiroler hotel weigert joden

Gepubliceerd: 14 mei 2009 2
Het Tiroolse hotel Haus Sonnenhof in de Oostenrijkse plaats Serfaus heeft voor veel vragen en opmerkingen gezorgd, nadat de eigenaar heeft laten weten geen Joodse gasten te willen ontvangen.
De hoteleigenaar gaf als reden dat hij in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met Joodse logees. Hij weigerde een Joods gezin uit Wenen, bestaande uit zeven personen, terwijl er nog een kamer beschikbaar was. Via een e-mail liet hij de familie weten wat zijn reden was.

Slechte reputatie
Serfaus is de afgelopen jaren populair geworden bij Joodse gasten. Diverse hotels spelen daar op in door onder meer koosjere maaltijden aan te bieden. Het nieuws over de geweigerde Joden kan mensen afschrikken waardoor hotels last kunnen krijgen van mogelijke gevolgen. Hoteleigenaren vrezen dat alle inspanningen van de afgelopen jaren voor niets zijn geweest. De familie liet weten dat zij niets meer met de regio Tirol te maken willen hebben. Zij brachten hun vakantie elders door.

Foto door jacques_plouvier.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Tiroler hotel weigert joden"

  • profile image comment

    Dit heeft niets te maken met het feit dat zij Joden zijn maar met het feit dat Israelische toeristen zich heel vaak slecht gedragen!

    Door nadco • geplaatst op 2009-05-14 09:55:32
  • profile image comment

    In dit geval gaat het om een gezin uit Wenen, en gaat de vergelijking met Israëlische toeristen dus niet helemaal op.

    Door Saphira • geplaatst op 2009-05-14 14:01:44

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...