Reisnieuws

Kikkers ontdekt in Madagaskar

Gepubliceerd: 10 mei 2009 0
Uit nieuwe ontdekkingen blijkt dat de unieke flora en fauna op Madagaskar nog lang niet volledig in kaart is gebracht. Wetenschappers hebben namelijk tweehonderd nieuwe kikkersoorten op het eiland gevonden.
De ontdekking zorgt voor bijna een verdubbeling van het aantal amfibieën in het gebied. Ongeveer honderdzestig miljoen jaar geleden scheidde Madagasker zich van het Afrikaanse vaste land. Sinds dat moment heeft er zich een geheel eigen biodiversiteit ontwikkeld, waarbij tachtig procent van de zoogdieren op het eiland nergens anders ter wereld leeft. Op één na, zijn alle tot nu toe bekende 217 kikkers, padden en salamanders zijn alleen in Madagaskar te bewonderen.

Bedreiging
De nieuwe regering en politieke onstabiliteit zijn een bedreiging voor de unieke biodiversiteit. Wetenschappers waarschuwen dat de regering maatregelen ongedaan willen maken die voor het behoud van de bossen zorgen. De onderzoekers verwachten in de toekomst nog veel meer nieuwe diersoorten te ontdekken op het eiland.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.