Reisnieuws

Gedragscursus voor monniken

Gepubliceerd: 03 mei 2009 0
Nieuwe boeddhistische monniken die vrouwelijk gedrag vertonen, moeten in Thailand een cursus volgen om goede manieren aan te leren. Priester Phra Wudhijaya Vajiramedhi maakte dit donderdag bekend.
De eerste 120 boeddhisten hebben zich al aangemeld voor de etiquettelessen die binnenkort van start gaan. Deze lessen zijn er om hen te leren hoe zij zich moeten gedragen binnen en buiten de tempelmuren. Er wordt gehoopt dat de nieuwe geestelijken afleren wat in hun ogen ongewoon gedrag is, zoals het dragen van make-up of flamboyant gedrag. Alles wordt tot in de details behandeld. Tijdens deze cursus leren de monniken de juiste manier van spreken, eten en kleden.

Regels
De monniken horen gerespecteerd te worden. Er zijn bepaalde verwachtingen waar zij zich aan moeten voldoen en horen een bepaalde indruk te maken op de rest van de bevolking. De leiders zijn bang dat er zonder deze cursus een verkeerd beeld wordt geschept van de boeddhisten. Het eerste wat nieuwe monniken leren, zijn de leefregels. Hier wordt echter niet uitgelegd hoe zij zich moeten gedragen tegenover anderen als het gaat om hun mannelijkheid. Deze gedragsregels worden met behulp van deze nieuwe cursus bijgeleerd zodat de monniken voldoen aan hun voorbeeldfunctie als geestelijken.

Foto door pkoelewijn.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.