Reisnieuws

Franse kustlijn bedreigd

Gepubliceerd: 01 mei 2009 0
De Franse kustlijn in het zuidwesten van het land dreigt te worden verwoest door het stijgende zeeniveau. Erosie is de belangrijkste bedreiging voor deze kust, die loopt van het noorden van Spanje tot aan de rivier Gironde.
De erosie zorgt voor een tekort aan zand op de stranden. De afslijting ontstaat door zware stormen en hevige regenval die de kust treffen tijdens warme perioden. Daarnaast werkt de ligging van het strand nadelig uit. Krachtige golven aan de Golf van Biskaje zorgen er namelijk elk jaar voor dat er 500.000 kubieke meter zand wordt meegesleurd naar het zuiden.

Toeristische trekpleister
De stranden aan deze Franse kust zijn erg populair onder toeristen. Slechts tien procent van de kust is bewoond en een groot deel van deze mensen is werkzaam in de toeristische sector. De toeristische trekpleister levert jaarlijks 1,4 miljard euro op. Het is dus een ramp voor de lokale economie als deze stranden zouden verdwijnen.

Er zijn plannen om de stranden tegen erosie te beschermen, maar hiervoor moet zand worden aangevoerd. Deze oplossing is ingewikkeld en duur. Bovendien is het aanvoeren van zand een werk zonder einde.

Foto door Saskia.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...