Reisnieuws

Protesten in het Amazonegebied

Gepubliceerd: 27 apr 2009 0
In het binnenland van Peru heeft een groep inheemsen de belangrijkste zijrivier van de Amazone geblokkeerd, nadat oliebedrijven en de Peruaanse overheid hun rechten hebben geschonden.
Dit meldt mensenrechtenorganisatie Survival International. De demonstranten hebben met kano's en kabels de Napo Rivier afgesloten zodat schepen van oliebedrijven de rivier niet op kunnen varen. Een aantal schepen, waarvan één van het Engels-Franse bedrijf Perenco, is door de blokkade heen gevaren. Ook is er meerdere keren geschoten op Peruanen die achter de schepen aan gingen.

AIDESEP
Dit soort protestacties komen vaker voor in het Amazonegebied. De demonstranten worden gecoördineerd door de Peruaanse organisatie voor inheemse volken in de Amazone, de AIDESEP. Samen protesteren ze tegen het beleid van de overheid, dat door hen wordt gezien als discriminerend en bedreigend voor hun grondgebied. Ze willen dat de wetten die hun rechten schenden, verboden worden en dat nieuwe reservaten worden geopend voor geïsoleerd levende stammen.

Foto door esthers.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...