Reisnieuws

Meest afgelegen plek op aarde

Gepubliceerd: 26 apr 2009 0
De moeilijkst bereikbare plek op aarde ligt op de Tibetaanse hoogvlakte. Vanuit dit berggebied duurt het drie weken om naar de dichtstbijzijnde steden Lhasa of Korla te reizen. Het grootste gedeelte van die reis moet te voet worden afgelegd.
Dit hebben onderzoekers van het Europese Joint Research Centre onlangs gemeten. Met een computermodel berekenden zij voor elke stad op aarde hoelang het zou duren om naar de dichtstbijzijnde stad met minimaal vijftigduizend inwoners te reizen. Hierbij werd rekening gehouden met de aanwezigheid van spoorlijnen, rivieren, wegen en het soort ondergrond (woestijn, gebergte of tropisch regenwoud).

Betere bereikbaarheid
Naast het feit dat de Tibetaanse hoogvlakte het meest afgelegen gebied is, blijkt ook dat maar tien procent van alle gebieden ter wereld op meer dan 48 uur reistijd van de bewoonde wereld ligt. Lang niet alle gebieden die afgelegen lijken, zijn moeilijk te bereiken. In het Amazonegebied bijvoorbeeld kun je een stad vanaf de meeste plekken binnen twee dagen bereiken. De betere bereikbaarheid is een gevolg van het toenemende aantal wegen en het groeiende aantal rivieren in het regenwoud.


Foto door jorien.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...