Reisnieuws

Wetenschappers klonen kameel

Gepubliceerd: 25 apr 2009 0
Sinds kort is Dolly het schaap niet meer het enige gekloonde zoogdier op aarde. In de Verenigde Arabische Emiraten hebben wetenschappers namelijk voor het eerst in de geschiedenis een kameel gekloond.
De vrouwelijke kameel Injaz, het Arabische woord voor prestatie, is begin april geboren. Ze is de kloon van een kameel die in 2005 werd geslacht voor haar vlees. Wetenschappers van het Kamelen Reproductie Centrum gebruikten DNA uit cellen van de eierstokken van de geslachte kameel. Vervolgens werd het genetisch materiaal in een eitje van de draagmoeder gestopt. De draagmoeder was 378 dagen zwanger van Injaz en maakt het goed.

Doorbraak in onderzoeksprogramma
De wetenschappers van het reproductiecentrum in de Verenigde Arabische Emiraten zijn vijf jaar met het project aan de slag geweest. Volgens de directeur is de geboorte van Injaz een doorbraak in het onderzoeksprogramma. De wetenschappers bewaren voor de toekomst waardevolle genen van de snelste kamelen en kamelen die het meeste melk produceren.

Foto door jabron.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.