Reisnieuws

Man overleeft dagen -40C

Gepubliceerd: 21 apr 2009 0
Een Amerikaanse onderzoeker die in Groenland verdwaalde, is na drie dagen gevonden. De man heeft dagen blootgestaan aan 40 graden onder nul, maar heeft het toch overleefd.
Dat melden Deense media zondag. De Amerikaan ging afgelopen donderdag op zijn sneeuwscooter het binnenland van Groenland verkennen. Toen hij niet meer terugkeerde, hebben reddingswerkers met vliegtuigen naar de man gezocht. Ondanks het slechte weer werd hij zaterdagavond gevonden nadat hij seinde met zijn sneeuwscooter.

Buiten levensgevaar
Na dagen in het ijslandschap met temperaturen van 40 graden onder nul, is de man ernstig onderkoeld geraakt. Volgens artsen in de Groenlandse hoofdstad Nuuk is hij wel buiten levensgevaar.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?