Reisnieuws

Masker Marcus Antonius gevonden

Gepubliceerd: 20 apr 2009 0
Egyptische archeologen hebben onlangs het masker van Marcus Antonius gevonden ten westen van de stad Alexandrië. Vorige week kondigden Egyptische autoriteiten ook al aan dat mogelijk het graf van Cleopatra is gevonden.
Een deel van het masker werd zondag getoond en volgens de archeologen is het van de befaamde Romeinse veldheer Marcus Antonius. Naast het masker zijn er ook munten en andere kunstvoorwerpen gevonden die erop wijzen dat het masker toebehoort aan hem. Antieke bronnen geven aan dat de Egyptische koningin Cleopatra samen met de Romeinse veldheer begraven ligt. De archeologen denken dan ook dat zij elk moment de tombe van Cleopatra en haar geliefde Antonius zullen ontdekken.

Toetanchamon
Als de tombe van Cleopatra wordt gevonden, is dit de grootste ontdekking sinds de vondst van de graftombe van de farao Toetanchamon in 1922. De archeologen hebben echter nog maar een aantal weken de tijd voordat de afgraving gesloten wordt. Het gebied ligt namelijk dichtbij een van de zomerverblijven van de Egyptische president Hosni Mubarak. Vanaf mei moet de afgraving daarom een half jaar dicht.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...