Reisnieuws

Zuidpool afgeschermd

Gepubliceerd: 07 apr 2009 1
Als je in navolging van ons prinselijk paar wilt afreizen naar de Zuidpool, moet je er als de paashaas heen. De VS willen maatregelen nemen om het kwetsbare gebied te beschermen.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton bracht de bescherming van het gebied afgelopen maandag ter sprake op een conferentie in Baltimore over de Zuidpool. De Verenigde Staten gaan binnenkort voorstellen om het aantal toeristenschepen dat het continent aandoet tot een minimum te beperken. Cruises naar het gebied winnen aan populariteit: afgelopen seizoen maakten twee keer zo veel mensen zo'n reis als vijf jaar daarvoor.

Antarctisch Verdrag
Ook kunnen internationale onderhandelingen om de vervuiling van het gebied tegen te gaan wel een impuls gebruiken, aldus Washington. Clinton deed haar uitspraken in het kader van het vijftigjarig bestaan van het Antarctisch verdrag. Dit is een afspraak uit 1959 tussen twaalf landen om Antarctica vooral 'wit' en buiten internationale conflicten te houden. Zij erkennen dat de Zuidpool belangrijk is voor het klimaat op aarde en wetenschappelijk onderzoek.

Foto 'Artistic Ice' door mirjan.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zuidpool afgeschermd"

  • profile image comment

    Tja een groot dillema was er vrij recent en zou iedereen willen adviseren ga er heen en geniet van de overweldige schoonheid van dit gebied, maar wat is wijsheid. Voor mij is het de mooiste afsluiting na alle reizen over de wereld die ik heb gemaakt .fred

    Door flintstone • geplaatst op 2009-12-15 17:01:43

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...