Reisnieuws

Irak opent deur voor toeristen

Gepubliceerd: 02 apr 2009 2
Nu je met Iraqi Air weer rechtstreeks op Bagdad kunt vliegen, wordt het wellicht tijd Irak eens als vakantiebestemming te ontdekken. De eerste groep westerse toeristen sinds de val van het Saddam Hoessein in 2003 maakt momenteel een rondreis door het land.
Irak, deel van een gebied waarin volgens velen de wieg van de beschaving stond, kent ontelbaar veel archeologische en religieuze bezienswaardigheden. Maar tijden van oorlog maakten het voor buitenlandse bezoekers onmogelijk om door Irak te reizen.

Eerste rondreis
Een Britse touroperator organiseerde een trip voor vijf Britten, twee Amerikanen en een Canadees. Ze kwamen op 8 maart aan en bezoeken met name historische plekken in Irak zoals de Bijbelse stad Babylon met zijn fameuze Hangende Tuinen.

Highlights
Andere hoogtepunten in Irak zijn onder meer het kasteel van Arbil in de noordelijke Koerdische regio dat nog stamt uit het middeleeuwse Ottomaanse Rijk en de al-Askari moskee in Samarra, één van de heiligste steden binnen de Sjiitische Islam. Een bommenregen in 2006 verwoestte deze moskee en ontlokte een golf van sektarisch geweld, dat Irak tot een burgeroorlog bracht.

Positief
'We hopen dat deze toeristen een positief beeld van Irak mee naar huis nemen en hun landgenoten laten weten dat de situatie in Irak goed is,' aldus Abdul-Zahra al-Telagani namens de regering van Irak.

Foto ' Avondrood in Al-Muthanna' door travel.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Irak opent deur voor toeristen"

  • profile image comment

    Hoi Waterliefje, Te gek dat je naar Irak gaat. Ga je met een groep of organisatie en welke is dat? Kan je mij daar wat informatie over toesturen? reneska@kpnplanet.nl groetjes en succes, René Moorman

    Door reneska • geplaatst op 2009-04-11 12:35:15
  • profile image comment

    Ik ga 7 mei naar Iraq voor 17 dagen ! Als ik terug ben zal ik verslag uitbrengen ! Het is veilig is mij verteld door de Irakezen. Ik vind het zeker de moeite waard om er naar toe te gaan. Je moet je zoals in veel landen wel houden aan de regelsen richtlijnen, maar daar is mee te leven.

    Door waterliefje • geplaatst op 2009-04-07 18:05:03

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...