Reisnieuws

Iraqi Air weer welkom in EU

Gepubliceerd: 30 mrt 2009 0
Voor het eerst in negentien jaar kun je weer vanuit Bagdad naar Europa vliegen. Iraqi Airways hervatte dit weekend haar vluchten naar Europa met steun van Air France-KLM.
Het Iraaks ministerie van Transport liet zaterdag weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij van Irak weer wil beginnen met lijnvluchten naar Europa. Het ministerie sloot afgelopen december al een akkoord met Air France-KLM.

Hulp
De Frans-Nederlandse vliegfirma heeft toegezegd Iraqi Airways te zullen steunen bij het exploiteren van de Europese vluchten. Daarnaast gaat de Europese luchtvaartgigant helpen met de renovatie van het vliegveld van Bagdad. Met behulp van de Franse investeringen moet de luchthaven binnenkort voldoen aan de internationale standaarden.

Sanctie
Vrijdag vloog de Iraakse vliegmaatschappij voor het eerst weer naar het Europese continent. Dit was voor het eerst sinds 1990, toen de internationale gemeenschap Irak sanctioneerde in verband met de inval in Koeweit.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Dit is de winnaar van onze Vakantiebeurs-winactie!

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en partners Charlie’s Travels en Turkish Airlines een fantastische 9-daagse safarireis door Kenia winnen. De winnaar is bekend ...

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en...

Wegdromers: 10x genieten van waanzinnige uitzichten

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spectaculaire panorama te kunnen genieten. En de Columbus-community ook, getuige deze prachtige wegdromers!

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spec...