Reisnieuws

Dorp Kerstman te koop

Gepubliceerd: 25 mrt 2009 0
Of de kinderen dit jaar met kerst nog cadeautjes in hun sok of onder de boom vinden, is nog maar de vraag. De kredietcrisis heeft namelijk ook bij de goede man toegeslagen.
Door: Vellah Bogle
Net als de andere landen in Europa, lijdt ook Finland, het thuisland van de Kerstman, onder de kredietcrisis. Finse kranten melden nu dat het land zelfs het thuisdorp Joulupukin Pajakylä van de jovele goedheiligman in de verkoop gaat zetten.

Met de kerstman op de foto
Het themapark, dat in Lapland op de poolcirkel bij de stad Rovaniemi ligt, werd in 1998 geopend. Bezoekers kunnen op de foto gaan met de Kerstman en in de winkels zijn allerlei kerstspullen te koop. Alle post die in het dorp op de bus wordt gedaan, krijgt bovendien een stempel van de Kerstman.

Financiële problemen
Joulupukin Pajakylä is één van de grootste toeristische trekpleisters van Finland en kan rekenen op ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. Desalniettemin kampt het themadorp al sinds de opening met financiële problemen. Finland heeft zelf 32 procent belang in het park. Dit aandeel zal waarschijnlijk overgedragen worden aan Santa Holding, dat dan met 56 procent de grootste aandeelhouder wordt. Het bedrag van de transactie is niet bekend.

Foto door gosie.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...

Door: Tom Aussems
Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’,...