Reisnieuws

Roze olifant gespot

Gepubliceerd: 22 mrt 2009 1
Berichtten wij vorige week al dat er een unieke roze dolfijn in een meer in Louisiana rondzwemt, gisteren spotte een cameraploeg van de BBC een albino-olifant in Botswana.
Het drie maanden oude kalf bevond zich in een kudde van zo’n tachtig olifanten in de Okavango Delta. Hoewel het dier niet echt wit is, maar roze-bruin, denken experts dat het een zeldzame albino is. Zijn kans op overleven is klein, omdat het felle Afrikaanse licht zijn ogen en huid kan aantasten.

Overlevingskans
Ecoloog Mike Chase geeft het roze olifantje nog niet op: ’Hij heeft geluk dat hij zich bevindt in de Okavango Delta, want hier kan hij schuilen voor de zon onder de grote bomen en in de modder rollen om een beschermlaag te krijgen. Het kalf loopt nu nog veilig in de schaduw van zijn moeder.’

Uniek
Hoewel albinisme bij Aziatische olifanten geregeld voorkomt, is de genetische afwijking minder gewoon bij de grotere Afrikaanse soort. ‘Ik bestudeer de olifanten in deze regio nu al tien jaar, maar dit is de eerste keer dat ik een albino-kalf tegenkom,’ aldus Dr Chase van de stichting Olifanten Zonder Grenzen.

Foto door Mike Holding van de BBC
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Roze olifant gespot"

  • profile image comment

    Toch wel bijzonder. maar ik neem aan dat er bij dieren in verhouding ook regelmatig (genetische) afwijkingen voorkomen maar dat de natuur ze inderdaad gauwer laat sterven, dat wij het daarom minder zien. Hopelijk krijgt dit olifantje de kans te groeien en niet te veel last te hebben van zijn roze huidje.

    Door Mireille • geplaatst op 2009-03-24 18:08:20

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.