Reisnieuws

Feest met de Spanjaarden: Festival Las Fallas

Gepubliceerd: 12 mrt 2009 0
Van 1 t/m 19 maart vindt in de Spaanse stad Valencia het jaarlijkse festival Las Fallas plaats, een groots festijn ter ere van Sint Jozef. Reken op prachtige vuurwerkvertoningen, een grootse optocht en verbranding van reusachtige poppen.
Op 1 maart luidt een explosie van voetzoekers het begin van de festivalperiode in Valencia in. Maar het echte festival begint pas op de 16e, wanneer de Spaanse stad met meer dan 700 symbolen en cijfers wordt verfraaid. De 17e en 18e maart kun je van vier uur ’s middags tot middernacht genieten van een spectaculaire parade. De deelnemers dragen prachtige, ingewikkeld verfraaide, traditionele kostuums en hebben grootste bossen bloemen bij zich om aan hun Patroonheilige te bieden. Wanneer middernacht slaat en de 19e wordt ingeluid, zal een massief vuur aangestoken worden waarin de ninots – reusachtige poppen – verbrand worden. Slechts één wordt gespaard en zal voor altijd in het Museum Fallero worden bewaard.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?