Reisnieuws

Singles leggen weg naar liefde

Gepubliceerd: 07 mrt 2009 0
Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.
Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...