Reisnieuws

Bunker wordt nul-sterren hotel

Gepubliceerd: 03 mrt 2009 0
Ben je een koukleum of verruil je je boxspring graag een keer voor een spartaans ledikant? Dan is er nu een hotel voor jou! Deze lente opent het Null Stern hotel zijn deuren in een voormalige nucleaire bunker in Zwitserland.
De gemeente Sevelen in Zwitserland had de ondergrondse bunker ooit bedoeld als schuilplek voor haar burgers. Toen het gevaar voor een kernramp was geweken, werd een nieuwe bestemming voor de bunker gezocht. De gemeente trok twee kunstenaars aan, de tweeling Patrik en Frank Riklin, die het ondergrondse bunkerhotel bedachten.

Budgettip
Zelfs voor de kleinste portemonnees is het hotel nog een optie. Voor een nachtje betaal je tussen de €6,50 en €20, maar dit geeft geen garantie voor een warme douche. Een ‘Rad van Fortuin’ bepaalt wie die dag warm water krijgt. Het zou dus zo maar kunnen dat je buurman het hele weekend over warm water beschikt en jij niet. Een verblijf in het bunkerhotel laat je een beetje het leven ten tijde van oorlog ervaren. En ja, daarin gaat het er ook nooit eerlijk aan toe…
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.