Reisnieuws

Octopus slechte loodgieter

Gepubliceerd: 02 mrt 2009 1
Met z’n acht tentakels zou je denken dat het een handige klusser is, maar een octopus in het Santa Monica Pier Aquarium in Californië heeft waarschijnlijk acht linkerarmen. Afgelopen donderdag liet deze bandiet het bezoekerscentrum onderlopen door een scharnier los te draaien en een leiding te verplaatsen.
De octopus kreeg het voor elkaar de pijp die vers zeewater naar het inktvissenverblijf aanvoerde te verplaatsen naar buiten de tank. Bijna 800 liter water stroomde op de vloer van het bezoekerscentrum, die in de ochtend weer droog moest zijn voor een buslading schoolkinderen.

Kleintje
Hoewel de octopus niet groter is dan een onderarm, wist hij toch alle werknemers van het Aquarium op donderdagochtend aan het dweilen te zetten. Het inktvissenverblijf is boven het strand gebouwd, maar de recent aangelegde speciale vloer is niet berekend op de afvoer van zo veel water.

Einstein
De dader heeft overigens nog steeds geen naam. Van octopussen is bekend dat ze van alle ongewervelde dieren het meest intelligent zijn. Bovendien hebben ze een uitstekend geheugen. Verzorgers van het aquarium hebben voor de zekerheid de gewraakte pijpleiding vastgezet met haken en tape. Bij zijn volgende zelfmoordpoging zal de handige Harrie dus zijn gereedschapskist van zolder moeten halen.

Bekijk ook dit filmpje over de overstroming:Weet jij een leuke naam? Reageer hieronder!
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Octopus slechte loodgieter"

  • profile image comment

    Octopus Hij is niet arm met achthandig vergrijp. Vierhonderdachtenveertig combinaties van grepen kan hij maken , maar pragmatisch maakt hij er slechts zo’n vijftig, koning Knijp. Dat is een ding dat ik niet goed begrijp. heeft hij één arm voor betere prestaties of lievelingstentakels in gradaties? Knijp zwijgt en danst zijn natte horlepijp In Yorkshire test men twintig octopussen. Ze krijgen speelgoed, puzzels, glazen bussen. Tenslotte toont het weekdier zijn gezicht: met acht tentakels vindt hij nondeju dus pijlsnel de oplossing van Rubik’s kubus en schrijf met eigen inkt een zeegedicht. Dit gedicht van kmjn hand bevat meteen een suggestie voor een naam voor de slimme octopus: Koning Knijp!

    Door pattyklein • geplaatst op 2009-03-04 13:15:15

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...

Door: Tom Aussems
Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!

We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’,...