Reisnieuws

Taiwan legt fietspaden

Gepubliceerd: 28 feb 2009 0
Dacht je dat Nederland het enige land met fietspaden was? Dan zal een bezoek aan Taiwan je verrassen. Sinds de aanleg van twintig veelzijdige fietsroutes kun je het eiland met zijn uiteenlopende landschappen bij uitstek per fiets verkennen.
De eerste fietsroute (bij Guanshan) werd aan de oostkust aangelegd en je volgt hier het spoor van de oude ossenkarren. Andere routes leiden door uitgestrekte groene velden en tabaksplantages. Rond Taipei ligt nu meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die voeren langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Een ‘City Cycling map’ is eenvoudig verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de stad.

Oude bekenden
De bekende toeristische hoogtepunten zijn nu ook per fiets bereikbaar. Zo kun je rondom het Sun Moon Lake fietsen of langs de imposante marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge.

Wedstrijd
Door de aanleg van de fietsroutes wil Taiwan zich profileren als fietsbestemming. Om dit doel kracht bij te zetten, heeft Taiwan Tourism een wedstrijd voor Nederlanders opgezet. Op www.ridetaiwan.com kunnen fietsers reisverhalen, filmpjes en foto’s plaatsen. De Nederlandse winnaar mag aan het eind van het jaar op reis naar Taiwan.

Foto 'Sun Moon Lake' door bowral.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...