Reisnieuws

Coca-Cola vult Venetië

Gepubliceerd: 24 feb 2009 0
Het duurt niet lang meer of je denkt bij Venetië naast grachten en gondels ook aan Coca-Cola. Het drankconcern tekent deze week een contract met de Italiaanse stad ter waarde van 2,1 miljoen euro in ruil voor frisdrank- en snackautomaten op ‘iedere hoek in de stad’.
Venetië zegt het contract nodig te hebben om het onderhoud en herstel te bekostigen van haar monumentaal erfgoed. De stad vindt steeds meer beren op de weg bij het aantrekken van geld en bovendien slinkt het bevolkingsaantal.

Niet overal
De lagunestad gaat dit pact voor vijf jaar aan met Coca-Cola. Een ambtenaar ontkent dat op ‘alle’ plekken in het historisch centrum automaten komen. Op het beroemde San Marcoplein geldt sinds 1987 een eet- en drinkverbod en daar kun je dus nog steeds van het oude Venetië genieten, gevrijwaard van tekenen van een marketingtijdperk.

Foto 'Gondelaar + Romantiek' door vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?