Reisnieuws

Op blote voeten gezond

Gepubliceerd: 18 feb 2009
0

Verruil jij op vakantie ook graag je schoenen voor slippers? Laat ze voortaan maar helemaal thuis, want blootsvoets lopen is dé nieuwe vakantietrend. En een goedkope manier om je snel kwiek en fit te voelen!

Je hoeft niet per se naar verre oorden af te reizen om te ontspannen. Wie op blote voeten loopt, ontwikkelt een lichtere en soepelere tred. Je concentreert je meer op hoe en waar je je voeten neerzet en loopt daardoor bewuster. Op deze wijze wordt wandelen een intense ervaring en een probaat middel tegen stress.

Workshop
Daarbij kun je deze nieuwe vorm van buiten-de-deurrecreatie altijd en overal doen: wandel na je werk even over het gras in het park of (bij goed weer) een stukje over een houtsnipperpad in het bos. Wil je eerst een workshop ‘blote-voeten-lopen’ volgen van bewegingswetenschapper Wouter Buist, bezoek dan de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari en 1 maart 2009. In de Amsterdamse RAI is een speciaal blote-voetenpad aangelegd waarop je je voeten met diverse ondergronden kunt laten kennismaken.

Foto 'Henna-voeten' door bredeno.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Volg het pad van Jezus

Twee Israëlische ondernemers hebben een nieuw pad uitgestippeld voor pelgrims die in de voetsporen van Jezus willen treden. 'The Jesus Trail' moet meer toeristen naar het Heilige Land lokken.

0
Reisnieuws
Gezond de wereld rond

Toen zijn ernstig zieke vrouw Sarah eindelijk weer opknapte van een serie zware behandelingen, besloot Richard Madden dit te vieren op bijzondere wijze. Een adrenaline rush aan de andere kant van de wereld!

0
Reisnieuws
Voetgangers lopen sneller

Uit psychologisch onderzoek naar voetgangers in steden is gebleken dat het looptempo van mensen de laatste tien jaar met gemiddeld tien procent is gestegen. De toegenomen haast zou een gevolg zijn van sms, e-mail en de druk om 24 uur per dag besch...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.