Reisnieuws

Dé bestemming van 2009!

Gepubliceerd: 10 feb 2009 3
Op 12 januari bracht Columbus Magazine de speciale Hotlist 2009 uit, waarin 50 nieuwe, spectaculaire bestemmingen onder de loep werden genomen. Wij vroegen aan jullie, onze lezers, welke van deze plekken volgens jullie dé bestemming van 2009 was. En de winnaar is: Mali!
Door: Vellah Bogle
Dat de keuze moeilijk was, bleek wel uit de inzendingen. The Doubtful Sound in Nieuw Zeeland, Quilotoa in Equador, Wadi Ban Awf in Oman… ze waren allemaal populair. Maar drie landen staken er toch wel met kop en schouders bovenuit.

Winnaar
Het befaamde Arnhemland in Australië wist een derde positie te veroveren, net onder het Filipijnse Coron.

Maar absolute winnaar was de Dogon Vallei in Mali.
'Adembenemend mooi', 'Bijzondere culturen' en 'Nog echt echt', zo beschreven onze lezers deze ultieme reisbestemming.

Australië
Fans van Australië hoeven echter niet te treuren dat hun land niet op de eerste plaats wist te eindigen; in de komende editie van Columbus besteden we uitgebreid aandacht aan Down Under!

De winnaar van het prijzenpakket is Karin Stevens - van Schaik.
deel dit artikel met je vrienden:
 

3 reactie(s) bij "Dé bestemming van 2009!"

 • profile image comment

  TE GEK!! Echt zooo terecht dat Pays Dogon DE winnaar is geworden!! Na 3 weken in Pays Dogon te hebben gewoond is mijn hart daar gebleven. Nog altijd contact met mijn vrienden daar, denk ik nog altijd terug aan die lieve mensen. Ik hoop dan ook dat Columbus nog meer aandacht aan Pays Dogon/Mali gaat besteden! Pays Dogon heeft het verdiend!

  Door Nitza • geplaatst op 2009-02-10 20:28:03
 • profile image comment

  Terecht dat de Dogon vallei in Mali de winnaar is geworden!!! Het is een geweldige ervaring om te wandelen tussen de dorpen en te slapen op de platte daken van de lemen huisjes. Ik ben er al twee maal geweest, maar kom er vast nog een keer! Marijke

  Door Mariama • geplaatst op 2009-02-10 15:34:20
 • profile image comment

  Het ging toch om relatief nieuwe reisbestemmingen? Wellicht leuk om te weten welke bestemmingen de minste stemmen hebben gekregen. Daar zijn blijkbaar veel minder mensen geweest. Niet dat het daardoor veel mooier is, maar het geeft wel een indruk van echt nieuwe bestemmingen.

  Door MikeB • geplaatst op 2009-02-15 21:17:26

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Dit is de winnaar van onze Vakantiebeurs-winactie!

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en partners Charlie’s Travels en Turkish Airlines een fantastische 9-daagse safarireis door Kenia winnen. De winnaar is bekend ...

Ook dit jaar stonden we met onze Columbus Travel-stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit keer met een wel héél speciale winactie: je kon bij ons en...

Wegdromers: 10x genieten van waanzinnige uitzichten

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spectaculaire panorama te kunnen genieten. En de Columbus-community ook, getuige deze prachtige wegdromers!

Wij gaan op reis altijd graag op zoek naar uitzichtspunten, doorkijkjes en vergezichten. Daar zetten we dan nét een stapje extra voor, om van een spec...