Reisnieuws

Himalaya Filmfestival

Gepubliceerd: 09 feb 2009 0
Denk je bij de Himalaya-regio aan strijdende burgers of aan oude mannen die wijze levenslessen geven? Bezoek dan het Himalaya Filmfestival op 14 en 15 februari 2009 in Amstelveen en laat de unieke diversiteit van dit gebied je vooroordelen wegnemen.
De organisatie van het festival hoopt door middel van 53 films een tegenwicht te bieden aan de bestaande stereotypen over de Himalaya. Ook dit jaar weer kun je je kennis bijschaven over de politiek en cultuur van het berggebied en wegdromen bij de ongerepte landschappen.

Tips
Tibet speelt een belangrijke rol tijdens de zevende editie van het Himalaya Filmfestival. Een opvallende film is ‘Road to Tibet’ die handelt over de geweldloze protestmars die vlak voor de Olympische Spelen werd gelopen. ‘The Sari Soldiers’ gaat over zes vrouwen die zich ondanks een burgeroorlog inzetten voor de toekomst van Nepal. Voor een film over vriendschap, doorzettingsvermogen en een motorexpeditie door het noordoosten van India moet je naar ‘One Crazy Ride’.

Bezoeken
Het Himalaya Filmfestival wordt gehouden in het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit ‘De Griffioen’ in Amstelveen. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.himalayafestival.nl

Foto 'Himalaya' door ronbuitendijk.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.