Reisnieuws

Zwitsers tegen naakte Duitsers

Gepubliceerd: 03 feb 2009 0
Een Zwitsers dorp is klaar met Duitse hikers die naakt door de Alpen willen trekken. De lokale autoriteiten in het dorpje Appenzell treden sinds deze week op tegen de invasie van naaktlopers met een boete van $280 (ruim €200).
Beledigd
De bewoners van het pittoreske plaatsje voelen zich beledigd door de komst van de Duitsers die in enkel bergschoenen en een backpack gekleed zijn. Sinds een Duitse nudistenorganisatie de ‘natuurwandelingen’ promoot, zien de dorpsbewoners hun rustieke Zwitserleventje verstoord.

Volgens het Duitse tijdschrift Der Spiegel kent ‘FKK’ (vrij vertaald: vrije lichaamscultuur) serieuze beoefenaars. Hoewel de meeste dorpsbewoners blij zijn met de nieuwe maatregel, is Barbara Foley van de International Naturist Foundation minder enthousiast: “Ik begrijp dat we met z’n allen moeten samenleven in deze wereld. Maar ik hou van naaktwandelen en ik zou daarin niet gehinderd willen worden. Het is fijn om de zon op je huid te voelen.??

Bloeitijd
Naaktrecreatie kende een bloeitijd in de jaren ’20, maar werd door de nazi’s onderdrukt. Na de oorlog keerde de populariteit ervan terug. In het communistische Oost-Duitsland kende het nudisme vooral een opleving na de eenwording.

Foto 'ZWART - WIT - Zwitserland' door Vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...