Reisnieuws

Geen strandvakantie in Dubai

Gepubliceerd: 30 jan 2009 0
Wie van plan was naar het luxueuze Dubai te gaan voor een heerlijke zon- en zeevakantie, doet er goed aan zijn reisplannen te herzien. Een deel van het exlusieve strand Jumeirah is afgezet vanwege de aanwezigheid van de Escherichia Coli bacterie. Het nieuws is een flinke tegenvaller voor de metropool, dat graag het imago hoog wil houden van exclusief vakantieoord.
Door: Vellah Bogle
De E.coli bacterie leeft in de dikke darm van mens en dier en komt mee met de ontlasting. Aangezien een hoog percentage in de wateren van Dubai werd geconstateerd, is dit een indicatie dat het vervuild is. "Het is net alsof je in een toilet zwemt", aldus Keith Mutch, manager van een exclusieve zeilclub aan het strand.

Illegaal afval
Waarschijnlijk is de vervuiling ontstaan door vrachtwagens die hun afval in de oceaan lozen. De lokale autoriteiten liggen onder vuur omdat ze weinig tegen deze illegale dump ondernemen. Daarnaast heeft Mutch tussen de rotsen bij het strand een afvoerbuis ontdekt, dat afval uit het industriele gebied kilometers verderop de zee in spuwt. De buis was oorspronkelijk bedoeld om overtollig regenwater af te voeren, maar vrachtwagenchauffeurs die hun lading afval eigenlijk naar het verwerkingsbedrijf moeten brengen, gebruiken het afvoerkanaal als dumpplek. "Het afvalwerkingsbedrijf ligt midden in de woestijn en we krijgen niet genoeg betaald om daarheen te rijden", stellen de chauffeurs.

Stappen
De autoriteiten zeggen stappen te hebben ondernomen en garanderen toeristen dat het water weer schoon is. Maar Mutch twijfelt daaraan. Uit de testen die hij recentelijk heeft laten doen, blijkt dat het water nog steeds uitwerpselen en daarmee een hoog percentage van de bacterie bevat.

Foto door Djoosen.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...